Heb je even ?

Heb jij dit ook; al bijna 10, 20, 30 jaar lang hoor jij ‘s ochtends je wekker afgaan met hetzelfde angstaanjagende beeld voor ogen:

Moet ik dit nog 40 jaar doen?

Je hebt er genoeg van, niet meer je dagen doorbrengen als een levende dode of bang om te sterven zonder echt te hebben geleefd. Je wilt geen overwerkte weinig genietende employee zijn? Hoe kan je ontsnappen uit jezelf gecreëerde gevangenis?

Het werken voor een baas met een vaste baan die zorgt voor je pensioen is passez. Je zult je eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en voor jezelf moeten gaan zorgen.

Voor velen is werk een allesverslindende bezigheid !

Het is wel de tijd om van JEZELF naar SAMEN te gaan.

We leven niet meer in het industriële tijdperk en we gaan momenteel van het Informatietijdperk naar intuïtie tijdperk, echter de meeste systemen en gedachtegangen hanteren nog alles wat afkomstig is van het Industriële tijdperk.

 

Waar wacht je nog op ?

Als wij je een miljoen boden om 10 jaar lang 24 uur per dag te werken, zou je dat dan doen?

Nee, natuurlijk niet – je zou het niet kunnen. Het is onhoudbaar – net als datgene wat de meesten onder een carrière verstaan: acht of negen uur per dag hetzelfde doen totdat je instort of genoeg geld hebt om ermee op te houden.

Hoe kan het anders dat in onze omgeving/ vrienden van rond de dertig eruitzien als vroegoude Donald Trumps? Het is afschuwelijk – voortijdige veroudering gevoed door liters kantoor koffie en een onmogelijke werkdruk.

De meeste mensen geven de voorkeur aan ongelukkig zijn boven onzeker zijn.

Wat ons ook opvalt is hoezeer wij ons allemaal laten meeslepen in een homogene wereld. We richten ons leven in zoals dat van ons wordt verwacht en streven allemaal hetzelfde na.We passen ons aan aan de maatschappij omdat we bang zijn of omdat we gewoon niet beter weten of omdat we de orde niet willen verstoren.

Wij zien dat vrijwel iedereen zich laat homogeniseren door de massa, terwijl we allemaal unieke eigenschappen hebben waarmee we een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan het geheel.

 

Voorbeeld;

Ik hoorde iemand op het schoolplein zeggen; Als je niet zeurt heb je geen gespreksstof !

Hoeveel mensen zijn zo geprogrammeerd?

Er wordt te weinig gelachen, te weinig naar elkaar echt geluisterd, te gehaast, iedereen is druk,druk,druk in de zogenaamde Ratrace. Er wordt veel (onzinnig)energie verkwist!

 

Wil je gelijk of geluk ?

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *