Als makke schapen…….we kennen allemaal dit gezegde toch?

Het grappige is dat ik me nu pas realiseer hoe ik zelf een mak schaap van het systeem ben geworden.

Ik ben niet het enige makke schaap in Nederland. Als je van een afstand naar de omgeving kijkt, zie je dat de meeste mensen makke schapen zijn geworden.

We doen alles wat ons wordt gevraagd en laten ons koeioneren om geld te verdienen. We laten ons beïnvloeden door marketeers en door de media om zo aan het gewenste beeld te voldoen.

Waarom gedragen we ons als makke schapen?

Helaas leven we in een jachtige maatschappij, waar we geen tijd meer nemen voor onszelf. Ons ego en ratio zijn veel te dominant. We vergeten om stil te staan bij onszelf en de inzichten en wijsheid van ons hart. In de huidige hectische maatschappij is geen ruimte meer voor stilte. Er zijn weinigen, die in de huidige tijd de discipline hebben om stilte op te zoeken.

Het koele, materialistisch ingestelde verstand wordt bewierookt en dat schakelt ons hart uit. Daardoor zijn velen vast in hun gedachten komen te zitten en zijn we het contact met onszelf verloren. Stilte is de manier om contact te maken met je grondtoon, die resoneert met je diepste zelf.Dan bereik je de ultieme tevredenheid en stopt het zoeken naar meer bezit, aanzien en geld.

Als je jezelf bent verloren, kan het ego ongekend grootse vormen aannemen. In de jacht op meer geld, bezit en status beseffen we niet dat we de aarde uitputten en onleefbaar maken voor de toekomstige generaties. We verliezen uit het oog waarom we op aarde zijn gekomen.

De kunst van het leven is niet om zoveel mogelijk bezit te verwerven. Het is bedoeld om de beste versie van jezelf te zijn.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *