Het orgelspel is een metafoor voor het leven en daarom laat ik je deze muziek horen. Ons leven is als een magisch orgel. Stel je eens voor dat de wereld een orgel zou zijn en dat ieder mens in het orgel een orgelpijp is, die binnen de samenhang van al die andere orgelpijpen zijn eigen specifieke Toon voortbrengt. Het geluid van die ene orgelpijp past prachtig binnen de gehele symfonie van het orgel.

Maar die ene orgelpijp kan ook valse noten voortbrengen en daarmee de uitvoering verpesten. Alleen de samenhang tussen de verschillende tonen maakt de melodie. Een orgelpijp is alleen mooi als de Toon zuiver is.

Let wel : een Toon is nog geen melodie.

Het is zelfs zo dat een orgelpijp op zichzelf geen Toon kan voortbrengen. Het is de organist die, niet zichtbaar voor de orgelpijpen, de lucht door de orgelpijpen blaast en zo de Toon in de orgelpijp opwekt. Ieder mens heeft onzichtbare lucht nodig om zijn of haar werkelijke stem te laten horen. Pas als er lucht door je heen wordt geblazen, ben je in staat om mee te doen aan de symfonie van het leven.

Maar wat of wie is die onzichtbare lucht die mensen in beweging zet ? Juist, dat is de vierde dimensie, het allesomvattende veld. Elk mens wordt gestuurd door dit veld. Het magische orgel begint te spelen zodra mensen zich laten begeesteren door de vierde dimensie. Daarom is het mooiste wat je als mens kunt bereiken, worden wie je echt bent.

Dan breng je de Toon voort die zo door de schepping is bedoeld en kun je het werkelijke geluk ervaren. In samenhang met de andere tonen ontstaat er muziek. De Toon die we voortbrengen, ligt al vast voordat we geboren worden.

Vaak gaan mensen pas na een ziekte, groot verlies of een burn-out nadenken over wat ze echt willen en wat ze hier te doen hebben. Dan gaan ze op zoek naar hun eigen Toon.

Want uiteindelijk is het onze diepste wens om gelukkig en in harmonie te leven en onze Toon te laten horen in de symfonie van het leven. Om te ontdekken welke Toon bij jou past en om ons ware zelf te ontdekken, hebben we de onzichtbare lucht, de vierde dimensie nodig.

 

We moeten het economische systeem van ongebreidelde groei drastisch omgooien. Wij hebben de verantwoordelijkheid om een leefbare wereld achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. We moeten naar een systeem van een duurzame en leefbare wereld en weer terug naar de menselijke maat van kleine, lokale gemeenschappen. Het omverwerpen van het systeem is het einde van een maatschappij vol met hebzucht, angst, bemoeizucht en macht. Nu maken we de beslissingen die bepalend zijn voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *