Hoofdgerecht – Ontspanningsbehandeling en Toonkido

Ik zie lichaam en geest als eenheid. Om gezond te blijven zou je in harmonie met jezelf en je omgeving moeten leven. De ontspanningsbehandeling van Zet de Toon geeft een diepe ervaring van rust en het besef van tijdloosheid. Dit gebeurt door ademhalings-, energie-, en ontspanningsoefeningen.

ToonKiDo

Het valt mij op dat we te ver zijn doorgeschoten in de DOE-modus. Druk druk druk zijn, wordt ook letterlijk een druk en een gewoonte! Daarbij hebben we toegang tot allerlei voedingsmiddelen, eten vaak te veel en krijgen te weinig lichaamsbeweging.

Ik ben de Toon gaan zetten met een eigen bewegingsvorm; ToonKiDo. Het is een simpele, “down to earth” bewegingsvorm die zorgt voor minder druk en meer rust en helderheid in je hoofd. Het gaat erom jezelf weer te leren voelen.

Het is een bewegingsvorm waar je alles zelf kunt doen, d.m.v. zelfmassage die je energie opwekt, eventuele blokkades vermindert en je hernieuwde flexibiliteit en kracht geeft! Toonkido zorgt ervoor dat je je spieren ontspant en stretcht. Tegelijkertijd leer je ook de tijd te nemen voor jezelf en je ademhaling, vooral ook omdat je in de verschillende houdingen de energiebanen in het lichaam strekt en stimuleert. Zo vind jezelf weer de balans.

Dit is een hele toegankelijke manier die werkt voor alle leeftijden. Het zijn eenvoudige houdingen. En je hoeft er absoluut niet lenig voor te zijn.

Wat betekent Ki en Do?

Binnen het energetische geheel van het universum bestaat alles uit Ki; Japans voor energie. Wij bestaan ook uit Ki, dit is de bouwsteen van ons lichaam en stroomt door het hele lichaam via “energiebanen” (rivieren), oftewel meridianen. Elk gevoel van lichamelijk of geestelijk ongemak wordt gezien als het gevolg van een blokkade in de circulatie van Ki.


Voor mij betekent Do het openen van de energiebanen en het vergemakkelijken van de energiestroming. Deze energie gaat langs bepaalde routes door middel van het stretchen en bewegen van de ledematen.

C’est le TOON qui fait la musique!